donderdag, 31. augustus 2006 - 22:15

Zes aanhoudingen na massale vechtpartij

Almelo

Woensdagavond om ongeveer 22.50 uur werd een vechtpartij gemeld tussen meerdere personen in het van Haeftenplantsoen aan de Anjelierstraat in Almelo. Naar aanleiding hiervan werden zes personen aangehouden. In ieder geval één slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Direct na de melding, waarbij met knuppels en stokken werd geslagen, gingen politiemensen ter plaatse en troffen in het plantsoen een 19-jarige Almeloër aan, die flinke verwondingen in zijn gezicht had opgelopen. Uit getuigenverklaringen kwam vast te staan dat een aantal personen met knuppels en stokken plotseling het plantsoen waren binnengekomen en daarbij onder andere op de 19-jarige hadden ingeslagen. Deze laatste werd direct door politiemensen overgebracht naar het ziekenhuis. Er werd een onderzoek ingesteld naar de daders van deze openlijke geweldpleging.

Dit resulteerde in de loop van nacht tot de aanhouding van zes jonge Almeloërs tussen de 15 en 18 jaar. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten. Daar waar het in verband met hun minderjarigheid nog noodzakelijk was, zijn de ouders in kennis gesteld.

Het verdere onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over ieders aandeel in deze zaak en over oorzaak en aanleiding. Bovendien moet nog blijken of er nog meer gewonden zijn gevallen.
Provincie:
Tag(s):