vrijdag, 27. oktober 2006 - 14:20

Zes arrestaties na dreigen met vuurwapen

Amsterdam

Donderdagavond arresteerde de politie op de Hemonylaan zes mannen kort nadat één van hen met een vuurwapen had lopen zwaaien. Tijdens de arrestatie werden het doorgeladen wapen en een groot mes aangetroffen. Het zestal werd ingesloten.

Rond halftien zag een politieman in burger dat zes negroïde mannen het op de Hemonylaan met elkaar aan de stok kregen. De diender zat daar te posten op autokrakers en hield daarbij de zogenaamde lokauto in de gaten.

Plotseling zag de agent dat één van de ruziënde mannen een vuurwapen trok en dreigde één van de anderen neer te schieten. Onmiddellijk alarmeerde de observant zijn collega’s die in de buurt waren in verband met de actie tegen autokrakers. Ook een aantal geüniformeerde eenheden werden naar de plek van het incident gedirigeerd.

Politiemensen benaderden de groep met getrokken pistool en sommeerden hen op de grond te gaan liggen. Vijf van hen volgden deze aanwijzing op, een zesde (naar later bleek de man met het vuurwapen) weigerde dit. Een politieman schakelde hem uiteindelijk uit door hem tegen de grond te werken. Tijdens deze actie verloor de verdachte zijn vuurwapen. Het wapen was doorgeladen en klaar voor gebruik.

In de omgeving werd later nog een groot mes aangetroffen. Alle verdachten werden ingesloten. Wat de aanleiding was voor het wapengeweld is nog onduidelijk. Bij één de verdachten werd een groot geldbedrag aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):