donderdag, 10. augustus 2006 - 11:45

Zes kinderen aanhoudingen bij skatebaan

Almere

Bij een skatebaan gelegen aan de Evenaar heeft de politie woensdagavond drie jongens en drie meisjes aangehouden in de leeftijd van 6 tot 16 jaar in verband met mishandeling, overtreding van de Wet op de Identificatieplicht en belemmering van het politiewerk.

Agenten werden naar de skatebaan gestuurd omdat een zesjarige jongen een ander kind zou hebben mishandeld. Onderzoek leerde dat de zesjarige door de andere twee jongens was opgestookt waarna ze alle drie zijn aangehouden.

Intussen wezen omstanders de drie meisjes aan omdat zij al enkele keren opvallend aanwezig waren geweest op de nieuw aangelegde skatebaan. Ter controle van hun identiteit spraken de aanwezige agenten de meisjes aan. Twee van hen konden zich niet legitimeren waarna ze werden aangehouden.

Het derde meisje probeerde de aanhouding te belemmeren waarbij een kleine worsteling is ontstaan. Daarna is dit meisje ook aangehouden. Een agente brak bij het optreden een pink en moest zich in het Flevoziekenhuis laten behandelen. De zes jeugdige verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Politie Flevoland zal de komende weken extra toezicht houden op de skatebaan. Verschillende groepen jongeren maken gebruik van de voorziening waarbij soms onenigheid en overlast ontstaat. In voorkomende gevallen kunnen jongeren die overlast veroorzaken of zich misdragen, een bekeuring verwachten.
Provincie:
Tag(s):