zondag, 12. november 2006 - 22:23

Zes personen aangehouden na rooftocht langs winkels

Tiel

Zaterdagmiddag werd aan de politie gemeld dat er een winkeldiefstal was gepleegd aan de Waterstraat. Een groep van zes personen zou hierbij betrokken zijn geweest en zou bij meer winkels zijn gezien. De politie startte in het centrum van Tiel een uitgebreid onderzoek. In de loop van de middag werden alle zes de personen als verdachte aangehouden.

De groep van zes had de aandacht getrokken van een winkelmedewerkster. Zij vertrouwde het niet en hield hen in de gaten. Toen ze zonder af te rekenen de winkel verlieten trok de vrouw aan de bel.

De zes verdachten van winkeldiefstal zijn allemaal afkomstig uit Helmond. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen, in leeftijd variërend van 17 tot 49 jaar. Zij zijn allen in verzekering gesteld.

In twee auto's van de verdachten, die voor nader onderzoek naar het politiebureau werden meegenomen, werd een grote hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen. Daaronder speelgoed, TFT-schermen en kleding. Ook werden een knuppel en gereedschap aangetroffen die voor verder onderzoek in beslag zijn genomen. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek ingesteld.

De politie onderzoekt de herkomst van de goederen. Inmiddels is er namens één winkel aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):