zaterdag, 26. augustus 2006 - 16:37

Zes personen uit brandend huis gered

Breda

Zaterdagochtend brak rond 4.40 uur brand uit in het trapportaal van een bovenwoning aan de Boschstraat. De 36-jarige eigenaar van de eronder gelegen winkel werd wakker en sloeg direct alarm. Zes bewoners, vier vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar, waren nog in de woning aanwezig en konden zelf het pand niet verlaten.

De politie was zeer snel na de melding aanwezig, maar kon het pand niet in door de felle brand in het trapportaal. Ook de brandweer arriveerde binnen enkele minuten met verschillende wagens.

Met behulp van een ladder konden de bewoners via het raam en het dak worden bevrijd. Twee vrouwen van 24 en een man van 23 jaar zijn uit voorzorg met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek alles met hen in orde te zijn. De technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Dankzij het kordate optreden van de winkeleigenaar, die de brand ook nog zelf heeft geprobeerd te blussen, kon snel worden ingegrepen om erger te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):