donderdag, 30. maart 2006 - 11:58

Zeven aanhoudingen in verband met mishandelingen

Dokkum

Naar aanleiding van de gepleegde openlijke geweldplegingen in de nacht van 11 op 12 maart, heeft de politie zeven verdachten aangehouden. 's Nacht om 03.40 uur werd een vechtpartij gemeld in een horecabedrijf aan de Oranjewal.

Drie mannelijke slachtoffers van 19 en 22 jaar uit Aalzum, Hantumhuizen en Ternaard, hebben aangifte gedaan van mishandeling.

De 19-jarige kreeg een kopstoot en moest voor behandeling naar het ziekenhuis in Dokkum. De 22-jarige uit Hantumhuizen werd geslagen en geschopt. Hij ging met hoofdletsel naar het ziekenhuis. Met diverse hechtingen kon de man na behandeling weer naar huis. De 22-jarige uit Ternaard kreeg enkele vuistslagen.

Ter plaatse hield de politie al direct een verdachte aan. Dit was een 17-jarige inwoner van Wouterswoude. In het daarop volgende onderzoek bleek, dat een groep jongeren in de leeftijd van 17 tot 22 jaar uit Driesum en Wouterswoude, zich schuldig hadden gemaakt aan de mishandelingen in de horecagelegenheid. Er werden nog vijf aanhoudingen verricht. Alle verdachten hebben de mishandelingen bekend. Ook bleek uit het onderzoek, dat op vrijdagavond 10 maart een 16-jarige jongen uit Wouterswoude was mishandeld door de eerder genoemde 17-jarige verdachte. Tevens was de fiets van het slachtoffer vernield. Voor deze vernieling is een andere 16-jarige inwoner van Wouterswoude gehoord.
Provincie:
Tag(s):