woensdag, 27. september 2006 - 17:56

Zeven arrestaties in onderzoek overval juwelier

Brunssum

Met de aanhouding van zes verdachten heeft de politie een overval op een 64-jarige inwoner van Brunssum opgelost. De overval vond plaats op 31 augustus jl. in de woning van het slachtoffer aan de Peerdendries in Brunssum. De man verkocht sieraden vanuit zijn woning.

Die bewuste dag kwamen drie potentiële kopers de woning binnen en overvielen de man. Hij werd geslagen waardoor hij op de grond terechtkwam. Het slachtoffer raakte licht gewond en moest zich onder dokters behandeling stellen. De daders stalen juwelen ter waarde van 20.000 Euro. De politie startte meteen een grootscheeps onderzoek.

Dat onderzoek heeft ertoe geleid dat woensdagmorgen zes verdachten in deze zaak zijn aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 21 en 22 jaar oud en vijf mannen van 20,23, 24, en 27 jaar, allen afkomstig uit Heerlen. Een zevende 25-jarige verdachte uit Landgraaf is nog voortvluchtig.
Ook zijn in vijf woningen doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen. De politie onderzoek de relatie tussen deze goederen en de gepleegde overval.

Verder wordt onderzocht wat precies ieders aandeel in de overval is geweest. Bij de actie van woensdagmorgen heeft de politie 20 rechercheurs ingezet. Tien rechercheurs onderzoeken de zaak verder.
Provincie:
Tag(s):