vrijdag, 27. oktober 2006 - 13:55

Zeven bestuurders onder invloed

Zowel in Zwolle, Nieuwleusen als in Hardenberg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag bij diverse controles, zeven bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed. Daaronder was een 17 jarige bromfietser en een 20 jarige beginnend bestuurder. Deze laatste kon meteen zijn rijbewijs inleveren.

In Zwolle werden tijdens controles op de Dijkstraat, de Voorsterweg, de Frankhuizerallee en de Ossenmarkt vier bestuurders bekeurd omdat zij onder invloed van alcohol waren. Bij de bepalende blaastests in het politiebureau bliezen zij waarden van 290 tot 805 ug./l. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Op de Arendnevenweg in Nieuwleusen werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige bromfietser uit Balkbrug aangehouden. De jongen reed onder invloed van alcohol. Tijdens de ademanalyse blies hij 320 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. Tevens werden zijn ouders in kennis gesteld.

Op de Europaweg in Hardenberg werd in een 21-jarige automobilist uit Hardenberg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 305 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Op de J.C. Kellerlaan in Hardenberg werd een 20-jarige automobilist uit Bergentheim aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens de ademanalyse blies hij 430 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):