donderdag, 6. april 2006 - 12:26

Zeven verdachten aangehouden in afpersingszaak

Groningen

Met de aanhouding van zeven verdachten heeft de politie deze week een afpersingszaak van een 49-jarige man uit Groningen opgelost. De verdachten in deze zaak zijn zowel mannen (5) als vrouwen (2). De mannen wonen in Groningen en Turkije en zijn in de leeftijd van 21 tot en met 35 jaar.

De vrouwen komen beiden uit de stad en zijn 21 en 30 jaar. De verdachten worden verdacht van poging tot afpersing en het voorhanden hebben van een vuurwapen.

Ruim een week geleden drongen de vijf mannelijke verdachten en de 30-jarige vrouw, na aanbellen de woning van het slachtoffer aan de Amkemaheerd binnen. Het slachtoffer had volgens de vrouwelijke verdachte nog een deel van een schuld openstaan. Zij kwam met de mannen het restant van de lening opeisen. De Stadjer gaf ondanks woordelijke bedreigingen hier niet aan toe. Volgens hem was de lening al afbetaald. Hierop zette één van de verdachten een revolver op het hoofd van het slachtoffer. Ondanks deze forse bedreigingen gaf de man geen geld. Het zestal verliet uiteindelijk zonder geld de woning. Wel gaven de indringers aan dat zij later terug zouden komen. De 49-jarige alarmeerde direct de politie en deed later aangifte van afpersing.
Provincie:
Tag(s):