vrijdag, 15. december 2006 - 9:55

Zeven verdachten aangehouden na zware mishandeling

Leeuwarden

Na uitgebreid onderzoek heeft de politie de afgelopen weken maar liefst zeven verdachten aangehouden voor de zware mishandeling van een 23-Jarige vrouw en een 25-Jarige man uit Leeuwarden.

De twee fietsten in de nacht van woensdag 25 oktober op donderdag 26 oktober over de Voorstreek in de richting van het Hoeksterend. De Leeuwarder zag dat een groepje jongeren tegen rolluiken en vuilcontainers schopten. Toen de man hier wat van zei werden hij en zijn vriendin klemgereden. Beiden werden diverse keren geschopt en geslagen.

De politie nam de zaak hoog op en werkte met vier rechercheurs aan deze zaak. Ook werd het publiek via Opsporing Verzocht en Plysjepost gevraagd om hulp. Dankzij deze opsporingsprogramma’s kreeg de politie enkele goede tips binnen.

Op donderdag 30 november werd een 16-jarig meisje uit Leeuwarden aangehouden. Enkele dagen later konden ook vier jongens uit Leeuwarden van 16,16,19 en 21 jaar worden aangehouden. Afgelopen maandag 11 december werden de laatste twee verdachten, twee jongens van 16 jaar uit Leeuwarden, aangehouden.

Eén van deze laatst genoemden wordt als hoofdverdachte beschouwd. Hij heeft als eerste het mannelijke slachtoffer geslagen, waarna hij beide slachtoffers in de maag en gezicht heeft geschopt. Deze 16-jarige verdachte is op woensdag 13 december geleidt voor de rechter-commissaris. De overige verdachten mochten na verhoor en met een proces-verbaal het politiebureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):