woensdag, 25. oktober 2006 - 22:54

Zevenklapper PSV tegen Sparta

PSV maakte in eigen stadion gehakt van Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Ronald Koeman won zelfs op halve kracht met 7-0 van de hekkensluiter. Arouna Koné bracht PSV al na vier minuten op voorsprong. De Ivoriaan profiteerde van verdedigend prutswerk van Sparta en schoot de bal onder doelman Joost Terol door.

Zeventien minuten later verdubbelde Jefferson Farfán de score vanaf de strafschopstip. Wouter Gudde had de Peruviaan in het zestienmetergebied gevloerd en de aanvaller pakte het presentje graag uit: 2-0.

Farfán tekende ook voor de 3-0, die al voor het half uur om was viel. Gek genoeg kreeg Sparta vlak daarvoor een flinke mogelijkheid, maar na de derde treffer van de Eindhovenaren, gaven de Rotterdammers zich helemaal gewonnen. Nog voor de rust mocht Koné zijn tweede en PSV's vierde maken.

Na de thee leek de wedstrijd dood te bloeden, maar twaalf minuten voor tijd leefde PSV plots weer op. Nota bene verdediger Michael Reiziger werkte de 5-0 binnen. Farfán was drie minuten later weer succesvol en Timmy Simons zette in blessuretijd de 7-0 op het scorebord na opnieuw een benutte penalty.
Categorie:
Tag(s):