woensdag, 12. juli 2006 - 10:13

Zidane geeft vanavond tekst en uitleg

Zinedine Zidane maakt woensdagavond tijdens een interview op de Franse zender Canal + een einde aan alle speculaties over zijn actie tijdens de WK-Finale Italie-Frankrijk. De Fransman heeft ingestemd met een live-interview met de zender en zal tijdens dit vraaggesprek ingaan op zijn actie tegen Marco Materazzi, die hem de rode kaart opleverde.

De Franse middenvelder velde in het betreffende duel Marco Materazzi met een kopstoot op diens borst. De actie van Zidane had mogelijk te maken met provocerend gedrag van de Italiaanse verdediger.

De drieste actie van Zidane leidde na afloop van de door Italie gewonnen eindstrijd tot veel speculaties in de media. Zo zou Materazzi de Fransman een 'terrorist' hebben genoemd en zijn zus voor 'hoer' hebben uitgemaakt. Materazzi is zich echter van geen kwaad bewust. Hij bekende een opmerking te hebben gemaakt, maar niet van dien aard. De Italiaanse verdediger liet op zijn beurt weten dat Zidane hem minachtend had behandeld, maar dat de verwensingen aan het adres van de wereldvoetballer niet 'ernstig' waren.

Liplezers laten er echter geen twijfel over bestaan. De woorden van Materazzi waren wel degelijk van kwetsende strekking. De FIFA heeft al laten weten de rode kaart van Zidane te onderzoeken.
Categorie:
Tag(s):