woensdag, 22. november 2006 - 14:24

'Zing Zeeuws'

Kapelle

Het definitieve programma van 'Zing Zeeuws', het dialectevenement dat zaterdag 25 november in De Vroone in Kapelle plaatsvindt, is inmiddels bekend. Tot grote vreugde van organisator Stichting De Zeeuwse Taele zal kort vóór middernacht gedeputeerde Harry van Waveren de prijzen aan de winnaars uitreiken.

In deze dialectwedstrijd strijden 6 tekstschrijvers, 12 artiesten en bands om 8 (geld)prijzen voor twee categorieën: liedteksten en zelf uitgevoerde liederen. Voor de laatste categorie is ook een mooie publieksprijs beschikbaar gesteld: een speciaal door de Middelburgse kunstenaar Jan Davidse ontworpen beeldje van een zingende boer.

Ambras-muzikant Jos Neve vervangt Lamaketta-zanger Heimwee Maikel 'De Ballade van Kouwepolder Ko' zal niet ten gehore worden gebracht door Maikel Harte, tot voor kort zanger van de Lamaketta's. Harte neemt het beëindigen van zijn Zeeuwse dialectcarrière dusdanig serieus dat hij voor dit evenement heeft afgebeld.

Gelukkig neemt Jos Neve, een van de muzikale breinen van Ambras, de honneurs waar. Hierdoor kan de tekst van Jan Lauret uit Middelburg toch meedingen naar de hoofdprijs!

Refrein
Wan van die koue in dien polder
Kreeg Ko de kolder
In z'n kop
Toen zag tie een êêle mooie folder
Doa stong'n schôône wuuv'n op.

Definitieve deelnemerslijst 'Zing Zeeuws!'

Adres: De Vroone, C.D. de Vreekestraat 74, 4421 CE Kapelle, 0113-341467.

Kaarten: € 5 (inclusief programmaboekje) te reserveren via dialectmuziek@zeelandnet.nl
of telefonisch bij de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ, 0118-670870, ma t/m vrijdag 9.00-17.00 uur).

Meer informatie: Joop van den Bremen, organisator namens Stichting De Zeeuwse Taele, 0118-470394
Provincie:
Tag(s):