maandag, 4. september 2006 - 15:08

Zinloos geweld! Politie zoekt getuigen

Almelo

De politie van Twente is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de daders van een ergerlijke vorm van zinloos geweld. Zaterdagmorgen 2 september om ongeveer 01.10 uur werd een 30-jarige Almeloër door twee andere personen mishandeld. Ook zijn 28-jarige vriendin moest het daarbij ontgelden.

De 30-jarige stond rond 01.10 uur te plassen achter een poort bij het Waagplein. Toen hij achter de poort vandaan kwam en zich weer bij zijn vriendin en twee andere personen wilde voegen, werd hij aangesproken door twee mannen en twee vrouwen die daar ook liepen. Een van de mannen begon tegen hem te schelden en de 30-jarige verontschuldigde zich en zei dat hij daar inderdaad niet had moeten gaan staan plassen. In het voorbijgaan werd hij door de oudste van de twee mannen geschopt. De 30-jarige liep daarop snel door naar zijn vrienden. Op dat moment merkte hij dat hij werd achtervolgd door de oudere man en is hard weggerend.

Een eindje verderop werd hij plotseling van achteren aangevallen en kreeg een harde klap op zijn hoofd met vermoedelijk een hard voorwerp. Ook dit werd gedaan door de oudere man die hem had ingehaald. De 30-jarige rende opnieuw hard weg maar werd daarbij achterna gezeten door deze man. Het bloed liep hem hierbij over zijn gezicht vanuit de wond die hij op door de klap op zijn hoofd had gekregen. De oudere man man kreeg hem op het bruggetje aan het Schokland opnieuw te pakken, waarbij hij werd geschopt en geslagen. Uiteindelijk wist het slachtoffer zich los te rukken waarbij hij een gouden ketting met daaraan het sterrenbeeld stier en een rond muntje met daarin een gat verloor.

Hij is vervolgens weggerend naar de parkeergarage aan de Hagenborgh en heeft daar een bestuurder van een auto aangesproken die hem naar het politiebureau heeft gebracht.

Even later vervoegde zich daar ook zijn zijn 28-jarige vriendin. Ook deze bleek door de een van de twee personen, vermoedelijk de jongste, omvergelopen, getrapt en geslagen te zijn.

Het gaat hierbij om twee mannen met het signalement:

De oudere persoon is een blanke man van ongeveer 55 jaar met grijs haar met inhammen. Hij wordt iets groter geschat dan 1.80 m en heeft een vrij stevig postuur. De man was gekleed in een rood shirt, een blouse of een polo.
De tweede persoon is ongeveer 25 tot 30 jaar oud en 1.90 tot 1.95 m lang. Hij droeg een spijkerbroek en een wit shirt met daarover een bruine jas.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die iets meer over deze twee daders kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Almelo, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844. Mocht u de daders kennen maar liever anoniem blijven, belt u dan met het gratis nummer van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):