vrijdag, 7. juli 2006 - 8:07

Zinwebbeurs in Bijbels Openluchtmuseum

Nijmegen

Op zaterdag 9 september vindt in het Bijbels Openluchtmuseum de Zinwebbeurs plaats. Tussen 12.00 en 18.00 uur is het museum het decor voor een bruisende informatie- en activiteitenbeurs rond het thema 'Bewegen en Spiritualiteit'.

De Zinwebbeurs is er voor iedereen die belangstelling heeft voor zingeving, spiritualiteit en levensbeschouwing. Maar wel in die vormen die de mensen aanzet om in beweging te komen. De bezoekers van de Zinwebbeurs maken op deze dag kennis met tal van organisaties, die zich tijdens een informatiemarkt presenteren.

Het programma biedt verder de keuze uit diverse workshops vol beweging en spiritualiteit. Zo kunt u deelnemen aan workshops ‘zingevende spellen met kinderen’, ‘tai chi’, ‘bewust wandelen’ en ‘barmhartig bewegen’. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje in het speciaal ingerichte Zinwebcafé.

Stichting Zinweb organiseert deze beurs in samenwerking met het Bijbels Openluchtmuseum. Het museum is daarbij het kleurrijke- en belevingsgeoriënteerde decor voor deze dag. Bezoekers van de beurs kunnen het museum natuurlijk vrij bezichtigen, inclusief de wervelende introshow die daar sinds 21 juni is te zien. Het Bijbels Openluchtmuseum heeft onlangs bekend gemaakt, dat het vanaf 20 maart 2007 "Museumpark Orientalis" zal gaan heten.

De samenwerking met Zinweb ligt in de nieuwe koerslijn van het museum. Het museum wil de eenheid in verscheidenheid van culturen en religies tonen. In het bijzonder die van het jodendom, het christendom en de islam. De bezoekers van het museum krijgen de kans zich te oriënteren op zingeving en spiritualiteit en op de verschillende culturen en religies.
Provincie:
Tag(s):