dinsdag, 25. juli 2006 - 18:23

Zoektocht naar vermiste drenkeling

Dinsdagmiddag rond 16.00 uur kreeg de brandweer een melding binnen dat er een persoon aan boord van een bootje op de Westeinderplas overboord was geslagen en daarna werd vermist. De brandweer is hierop met 3 duikploegen uit Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer een zoekactie gestart op het water.

Zij werden hierbij vanuit de lucht geassisteerd door een helikopter van de politie. Rond 18.00 uur is de politieheli weer teruggevlogen naar Schiphol. De duikers van de brandweer hebben, nog zonder resultaat, de zoekactie voortgezet.

Recreanten te water zagen dat er dinsdagmiddag op de drukke Westeinderplas een persoon overboord was geslagen en daarna niet meer bovenkwam. Zij hebben hierop de politie ingelicht die samen met de brandweer een zoekactie startte. Ook de traumahelikopter kwam naar de plaats van het ongeval. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er inderdaad aangifte gedaan dat er een persoon op het water wordt vermist.

Een boot van de provincie Noord-Holland, die is uitgerust met sonar, is rond 17.00 uur ook onderweg gegaan naar de Westeinderplas om de duikers te assisteren maar deze zal pas rond 18.30 uur ter plaatse kunnen zijn.
Provincie:
Tag(s):