maandag, 3. juli 2006 - 15:43

Zoektocht naar vermiste Duitse jongen

Winterswijk

De politie in de Achterhoek is maandagochtend een zoektocht begonnen naar een licht verstandelijk gehandicapte 14-jarige Duitse jongen. Naast diverse agenten werd eveneens een speurhond ingezet. Een gewaarschuwde politiehelikopter kon op het laatste moment worden afgebeld, omdat de jongen in Duitsland werd aangetroffen.

Agenten en familie hebben in de nacht van zondag op maandag gezocht naar een 14-jarige Duitse jongen, die vanaf recreatieplas Hilgelomeer bij Winterswijk boos was weggelopen. Zijn ouders hadden vanaf 22.30 uur eerst zelf naar hun zoon gezocht, maar schakelden rond 00.30 uur de politie in.

Met een uitgebreid signalement gingen de agenten op pad en werd naar de jongen uitgekeken. Ook werd een speurhond ingeschakeld en toen de zoekactie geen succes had, werd gezien de licht verstandelijke handicap van de jongen, besloten om een politiehelikopter in te zetten.

Op het moment dat deze zou aanvliegen werd de knul omstreeks 05.30 uur door zijn vader in het Duitse Oedingen aangetroffen. De jongen bleek onderweg te zijn naar huis.

Direct werd de heli afgebeld en konden de surveillance-eenheden hun overige taken weer oppakken.
Provincie:
Tag(s):