zaterdag, 27. mei 2006 - 0:34

Zoektocht naar vermiste visser voortgezet

Deventer

De zoektocht in en op de IJssel in Deventer naar een vermiste 46-jarige visser is zaterdagmorgen weer begonnen. De zoektocht werd vrijdagmorgen rond 11.00 uur gestart nadat andere vissers hadden gemeld dat ze een vriend misten.

De 46-jarige man maakte deel uit van een groep mannen die afgelopen nacht aan het vissen was aan de Rembrandtkade in Deventer ter hoogte van de jachthaven. De zes mannen hebben de Duitse nationaliteit maar zijn oorspronkelijk afkomstig uit Rusland.

In de vroege ochtend kregen een aantal van de mannen een woordenwisseling waarna de 46-jarige man vertrok. Zijn vrienden dachten dat hij een einde verderop weer plaatsnam bij zijn visparaplu. Toen de mannen vanochtend bij de andere man gingen kijken bleek hij daar niet te zijn. Wel werden een aantal kledingstukken gevonden. De vrienden zijn daarop eerst zelf naar de man op zoek gegaan, maar toen ze hem niet aantroffen hebben ze in de loop van de ochtend de politie gebeld.

De politie startte direct een zoektocht op de IJssel waarbij gebruik gemaakt werd van boten en apparatuur van politie en brandweer. Tevens werd een speurhond ingezet. Door de slechte weersomstandigheden was de inzet van een helikopter helaas niet mogelijk. De zoekactie leverde geen resultaat op en aan het eind van de middag werd besloten de actie te staken.
Provincie:
Tag(s):