donderdag, 14. september 2006 - 10:29

Zoetermeer en hindoe-organisaties gaan samenwerken

Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer en drie samenwerkende hindoe-organisaties uit Zoetermeer hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Doel van deze overeenkomst is gezamenlijk een spiritueel hindoecentrum te realiseren op de hoek Javalaan/Sumatra.

Het centrum zou in 2009/2010 gereed moeten zijn. De drie Hindoestromingen gaan de locatie gebruiken voor hun gebedsdiensten en voor sociaal-culturele activiteiten, zoals cursussen, muziek- en danslessen.

Bij de hindoe-organisaties Shri Sanatan Dharm Sabha Zoetermeer ( SSDSZ), Arya Samaadj Zoetermeer (ASAZO) en Karmavaadische Sanatan Dharm Nederland (KSDN) leeft al lang de wens naar een zelfstandig onderkomen in Zoetermeer. Enkele jaren geleden verenigden deze stromingen zich in de Stichting Mandir en heeft deze Stichting van de gemeente de toezegging gekregen dat één locatie in Oosterheem zou worden gereserveerd om de drie hindoestromingen in onder te brengen.

Het is de eerste keer in Nederland dat er een gezamenlijk hindoecentrum wordt gerealiseerd voor drie verschillende stromingen. Het gaat dan ook om een uniek ontwerp van drie gebouwen die samen de uitstraling van één gebouw hebben. De ruimtes worden met name op zondag gebruikt voor gebedsdiensten. Het maximale aantal bezoekers bedraagt dan ongeveer 200 personen. Daarnaast opent het centrum door de weeks de deuren voor sociaal-culturele activiteiten, zoals lezingen, cursussen, ontspanningsactiviteiten gebaseerd op de Hindoe filosofie, meditaties, yoga en culturele activiteiten op basis van de ayurvedische leefstijl.
Provincie:
Tag(s):