woensdag, 25. oktober 2006 - 17:06

Zoetermeer niet blij met uitstel RandstadRail

Zoetermeer

RandstadRail rijdt niet op de Zoetermeerse krakeling vanaf 29 oktober. Ook is nog onzeker of RandstadRail vanaf 29 oktober op de lijn tussen Den Haag en Oosterheem rijdt. Dit heeft de gemeente Zoetermeer dinsdag vernomen van het Stadsgewest Haaglanden. Het gemeentebestuur van Zoetermeer vindt dit tweede uitstel van RandstadRail onverteerbaar.

Begin augustus werd duidelijk dat de oorspronkelijke startdatum niet werd gehaald. Kort daarop werd een nieuwe planning gemaakt waarbij gestreefd werd naar 29 oktober als startdatum voor zowel de krakeling als de Oosterheemlijn. Ook deze planning wordt nu niet of slechts gedeeltelijk gehaald. Volgens Haaglanden is het uitstel nodig vanwege technische problemen tijdens het proefbedrijf. Door deze problemen kan de veiligheid en betrouwbaarheid van het vervoer met RandstadRail niet worden gegarandeerd. Wethouder Pieter Smit van Verkeer en Vervoer: "Ook wij vinden dat de veiligheid van de reiziger voorop staat, maar deze nieuwe tegenslag is niet uit te leggen aan reizigers. Zoetermeerders hebben veel overlast van het uitstel. Ons geduld is nu echt op."

De gemeente Zoetermeer dringt er bij het Stadsgewest op aan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat RandstadRail vanaf 29 oktober in ieder geval rijdt op de Oosterheemlijn. Daarnaast zal Zoetermeer er bij Haaglanden sterk op aandringen zo snel mogelijk vervoer te realiseren op de krakeling.
Provincie:
Tag(s):