donderdag, 24. augustus 2006 - 8:27

Zomeravond-evenement in het Industrion

Kerkrade

Op zaterdag 26 augustus is er in het Industrion te Kerkade een zomeravond evenement in het kader van de door Industrion recent geopende ontdektuin en amfitheater. Met de bouw van de ontdektuin en het amfitheater is er wederom een fase afgerond die verder bijdraagt aan een gevarieerde basis van het programma-aanbod van Industrion.

Niet alleen de interactieve vaste presentatie en de spraakmakende wisseltentoonstellingen zijn uniek maar ook het feit dat er nu ook een outdoor programma gepresenteerd wordt maakt Industrion tot een all-weather attractie van formaat.

Voor deze feestelijke gelegenheid heeft Industrion de samenwerking gezocht met Reincarnatus. Reincarnatus is een middeleeuwse popband bestaande uit 5 professionele vrouwelijke musici met hart voor de muziek uit de middeleeuwen. De band maakt gebruik van het typische instrumentarium uit deze periode zoals: schalmeien, doedelzakken, ruispijpjes, blokfluiten, vedels en de (elektrische) draailier. Het bijzondere aan deze nieuwe Limburgse groep is het feit dat ze deze boeiende instrumenten en de middeleeuwse muziekstijl combineren met hedendaagse technieken en instrumenten. Tijdens het concert brengt men muziek ten gehore waarin de typische klank van het middeleeuwse instrumentarium gecombineerd wordt met synthesizers, elektrische gitaren en drums.

De samenwerking tussen Reincarnatus en Industrion krijgt mede een bijzonder karakter gezien het feit dat instrumentarium wordt bespeeld dat niet alleen stamt uit de middeleeuwen maar ook uit de Renaissance. Het tijdperk waarin ook Leonardo da Vinci, beroemd kunstenaar en uitvinder zijn glorietijd beleefde. Tot en met 4 september staat dit genie centraal in door Industrion geïnitieerde tentoonstellingencyclus “Leonardo da Vinci, 101 projecten�.

Het zomeravond evenement begint vanaf 19.00 uur in Restaurant Museumplein, Museumplein 2, te Kerkrade. Het avondprogramma bestaat uit een informele borrel, het openingsconcert van de muziekgroep Reincarnatus en aansluitend een “night-view� in de expo’s. Het museum is voor deze gelegenheid geopend tot 24.00 uur!
Provincie:
Tag(s):