vrijdag, 10. februari 2006 - 20:15

Zondag, KVL-dag

Posterholt

In Limburg zeggen ze dat carnaval met de paplepel krijgen gevoerd. Nu kan dit wel kloppen, want naast het grote Vasteloavend Leedsjes Konkoer, is het ook het Kinger Vasteloavend Leedsjes Konkoer. Dit wordt zondag gehouden in Posterholt. De deelnemers komen uit de hele provincie Limburg.

We zetten de deelnemers even op een rij:

1. Basisschool, Meander uit Reuver met het lied: ôzze opa.
Het lied wordt gezongen door kinderen uit de groepen 7 en 8 (10 – 11 jaar).

2. Bram, Julie en Crissy uit Helden met het liedje: Hocus pocus.
Het trio heeft ook al een paar optredens achter de rug. Ze hebben er veel plezier in en zijn er trots op dat ze in de finale staan.

3. Djanyl Banwarie, Jeroen Joosten uit Blerick-Venlo met het liedje: Gaef mich maar zônnen euveral.
Djanyl en Jeroen zijn beide 8 jaar. Hun liedje is geschreven door Peter Jansen, een bekende Venlose tekstdichter en muziekschrijver.

4. Joske Peeters en Jori Beerens uit Horst met het liedje: Vastenaoveskleure.
Joske (11 jaar) en Jori (12 jaar) zingen al lang, onder andere in het koor van de basisschool. Ze hebben de ideeën voor het door o.a. een peettante van Joske geschreven lied aangereikt.

5. Josje van Cruchten uit Maasniel-Roermond met het liedje: Vastelaovend in ós Limburgs land.
Josje is 8 jaar en wordt één dag voor de finale, op 11 februari, 9 jaar. Ze is op carnavalsdinsdag geboren, toen haar vader Prins van Maasniel was. Voor iemand die van carnaval houdt is dat natuurlijk zeer bijzonder. Het lied dat ze zingt is door haar zusje Shirley geschreven.

6. De bas-kids (1 soliste) uit Roermond met het liedje : Waem is de kloon.
BAS is de afkorting van ‘Bonte Avond Stichting’. Deze stichting organiseert alweer een aantal jaren een soort revue, waarin kinderen acteren, dansen en zingen.

7. Basisschool St. Jozef Moorveld-Geulle met het liedje: Deere carnaval.
Het lied wordt gezongen door 4 kinderen uit groep 7 (10 – 11 jaar). Ze zijn één van de drie winnaars van een talentenjacht op 3 basisscholen. Dit was een gigantisch succes, want hier namen maar liefst 70 kinderen aan deel.

8. Basisschool ’t Kirkeveldsje, Schimmert Kelly Limpens met het De Indiaan met de Carnavalsbanaan.
Kelly (9 jaar) was een van de andere prijswinnaars van de talentenjacht. Het componeren van het lied was beslist niet gemakkelijk. 2 tekstregels uit het refrein kostten haar ruim 2 uur.

9. Solange Garnier, Whitney Habets uit Maastricht met het liedje: Zing mét miech mét .
Solange, die nu samen met Whitney zingt, heeft ongeveer 4 jaar geleden al eens samen met haar oudere zusje in de KVL-finale gestaan. Solange en Whitney zijn 10 jaar en treden ook samen op in de revue van Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers. Het lied is geschreven door de ouders van Solange, Bert en Ursula. Zij hebben al veel bekende carnavalsliedjes gecomponeerd en hebben het konkoer voor volwassenen in 1996 en 1999 al eens gewonnen. Wel bijzonder is dat Bert en Ursula op vrijdag 10 februari in de provinciale finale van het liedjeskonkoer voor volwassenen staan en hun dochter 2 dagen later in de grote kinderfinale.

10. Breuzeleerkes uit Mechelen met het liedje: De deuze.
Deze groep van 10 kinderen bestaat al een jaar of 5. Er kunnen kinderen in de leeftijd van 10 – 12 jaar aan deelnemen. Ze hebben met hun nieuwe liedje al aardig wat optredens gehad: bij de jeugdzitting, de prinsproclamatie etc.

11. Vastelaovesgekke van de Sjach uit heerlen met het liedje: Ki Ka Koe Ka Karnaval.
De groep bestaat uit kinderen van de school in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die er zelf veel zin in hebben om te zingen, te dansen, kortom om op te treden. Ze zijn er trots op om in de finale te staan. Ook dit lied is genomineerd voor de Kinder Kultuur Prijs van de Provincie Limburg.

De liedjes zijn ook verkrijgbaar op een speciale CD die werd opgenomen in de studio van Marlstone in Bunde.
Provincie:
Tag(s):