dinsdag, 7. maart 2006 - 10:45

"Zonder heler, geen steler"

Kampen

Met deze uitdrukking wordt bedoeld dat het weinig zin heeft om iets te stelen als je dit niet kunt verkopen.
Voor de politie, in samenwerking met Stadstoezicht Kampen, is dit een reden om alle advertenties in kranten, maar ook de advertenties in supermarkten te controleren op te koop aangeboden fietsen. Eveneens speurt de politie het internet af naar te koop aangeboden fietsen. Inmiddels heeft de politie een tweetal adressen bezocht.

Inwoners van de gemeente Kampen, die regelmatig fietsen te koop aanbieden, kunnen een bezoek van de politie verwachten die komt controleren of de fietsen mogelijk van diefstal afkomstig zijn.
De politie heeft voor deze aanpak gekozen om het aantal aangiften van fietsendiefstal verder omlaag te brengen. In de 2005 daalde het aantal aangiften, door een intensieve en gezamenlijke aanpak, al van 500 naar 350 aangiften .
In 2006 zal het niet alleen bij deze aanpak blijven.
Door Stadstoezicht wordt een soort handcomputer aangeschaft om ook op straat de controle op gestolen fietsen mogelijk te maken.

Extra toezicht krijgt het Stationsplein te Kampen. Het aantal gestolen fietsen ligt daar nog op zo'n 60 per jaar. Dat aantal moet worden teruggedrongen. Daarbij zal de nadruk ook liggen op het aanhouden van daders.
Provincie:
Tag(s):