zondag, 15. oktober 2006 - 14:20

Zonder sleurhut op vakantie

Amsterdam

Leeuwenkamp 4x4, de officiële importeur van Santana Motor in Nederland, heeft haar Santana-programma uitgebreid met de compleet nieuwe Santana PS10 Experience, die volledig in eigen beheer is ontwikkeld. De Santana Experience is volledig uitgerust om avontuurlijke en verre reizen te maken, waarbij deze stoere Santana letterlijk niets in de weg staat. Naast de mogelijkheid om de auto aan te schaffen, biedt Leeuwenkamp tevens de mogelijkheid om de auto voor een bepaalde periode te huren.

De Santana PS10 Experience is gebaseerd op de onverwoestbare, stoere Santana PS10. De PS10 Experience is uitgerust met alle denkbare voorzieningen die tijdens een expeditie of survival niet mogen ontbreken. Tevens is de auto zodanig geprepareerd dat nagenoeg geen gebied ter aarde ontoegankelijk is voor de ontdekkingsreiziger.

Exterieur
De Santana PS10 Experience is een opvallende verschijning, helemaal wanneer de Hannibal daktent is opgezet. De PS10 Experience beschikt naast de daktent ook over een Hannibal zijluifel (140 x 220 cm). De daktent en zijluifel zijn tegen iedere weersomstandigheid, waaronder hevige hagel, regen en sneeuw, bestendig.

Om de PS10 geheel ‘survival-bestendig’ te maken, is de Experience tevens uitgerust met een verhoogde luchtinlaat (snorkel), een tweede accu en stevige velgen. Ook de tankinhoud van maar liefst 100 liter maakt het mogelijk om tot de verste en meest onbewoonde gebieden in Europa en uiteraard daarbuiten door te dringen.

Interieur
Het interieur van de PS10 Experience is zodanig ingedeeld dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. De auto beschikt onder andere over een demontabel gasstel, waarbij het mogelijk is om zowel binnen als buiten te koken, een 220 Volt-stroomvoorziening en een 80 liter metende watertank incl. waterfilter. Ook een koelkast en een vaste wasbak met waterkraan behoren tot de standaardvoorziening. Natuurlijk is de Experience compleet met kampeeruitrusting.
Aangezien de meeste ontdekkingsreizigers veel bagage en voedselvoorraden meenemen gedurende hun expeditie is er tevens voldoende aandacht besteed aan de benodigde opbergmogelijkheden. Zo fungeren de comfortabele banken niet alleen als zitruimte, maar tevens als riante opbergmogelijkheden.

Alle speciale ‘Hannibal-voorzieningen’ in de Experience zijn in de harde praktijk van expedities naar het hoge noorden en naar Afrika heftig getest.

Huren
Naast de mogelijkheid om de auto te kopen, biedt Leeuwenkamp tevens de mogelijkheid aan om de Expeditie PS10 voor een vakantieperiode te huren. Voor zo'n 750,= incl.BTW per week kan de vakantie beginnen. Hierdoor is het mogelijk om tegen verantwoorde kosten een uitgebreide expeditie overal binnen Europa -en eventueel daarbuiten- te maken. “Veel mensen dromen ervan om tenminste één keer in hun leven een avontuurlijke vakantietocht te maken. Het punt is dat de kosten van zo’n complete reis vaak erg hoog zijn. Door de auto volledig ingericht te huur aan te bieden brengen wij die mogelijkheid een stuk dichter bij,� licht René Leeuwenkamp van Santana Motor Nederland toe.

Santana
Santana heeft een uitgebreide expertise op het gebied van 4x4-voertuigen. Alle Santana modellen zijn ontwikkeld en gefabriceerd met het doel om prima te presteren in het zwaarste terrein en onder extreme klimatologische omstandigheden.

Prestaties en betrouwbaarheid zijn wereldwijd uitgebreid getest onder de zwaarste condities door hulp- en reddingsdiensten, legereenheden, bosbouwers en civiele diensten. De Santana Experience beschikt over een krachtige 125 pk sterke 2.8-liter common-rail dieselmotor die afkomstig is van Iveco. Standaard beschikt de Experience Santana over tweewielaandrijving en inschakelbaar vierwielaandrijving in hoge en lage Gearing. Kamperen in de natuur waar het is toegestaan, daar is de Santana Experience op zijn plaats.
Categorie:
Tag(s):