maandag, 10. juli 2006 - 15:34

Zorg Onder Eén Dak bereikt hoogste punt

Oosterbeek

Op woensdag 12 juli om 14.30 uur wordt het hoogste punt bereikt van het eerstelijns gezondheidscentrum, de ZOED (zorg onder één dak) en 11 nieuwbouwwoningen in Oosterbeek. Wethouder Nico Peek zal symbolisch de vlag hijsen.

Het gezondheidscentrum en de woningen worden gebouwd op de hoek van de Weeninklaan en de Generaal Urquhartlaan.

Al vanaf 1997 zijn de Oosterbeekse huisartsen, samen met de apotheek, bezig geweest om een voor hen geschikte locatie te vinden in Oosterbeek. Toen de gemeente in 2000 de plannen ontwikkelde voor de Brede School "De Dennenkamp", is daarbij ook de wens voor een gezondheidscentrum betrokken.

Vervolgens zijn door de ontwikkelaar, samen met huisartsen, apotheek, maatschappelijk werk en de thuiszorg, fysiotherapeut en tandartsen, de plannen voor het gezondheidscentrum ZOED ontwikkelt.
Het vinden van een geschikte locatie op het terrein had heel wat voeten in aarde, maar nu wordt ZOED op steenworp afstand van de brede school gebouwd.

Nu het gebouw het hoogste punt top bereikt, is dit voor alle participanten het moment om dit met de projectontwikkelaar, aannemer en toekomstige buurtbewoners te vieren. Naar verwachting wordt het totale nieuwbouwplan, genaamd "De Dennenhof", in december van dit jaar opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):