zondag, 16. april 2006 - 21:51

Zowel Twente en Groningen vieren feest

Feest in Enschede. Zowel FC Twente als FC Groningen gingen hun punt bejubelen na negentig minuten strijd te hebben geleverd.

In een prachtig duel, waarin beide ploegen alles gaven, greep FC Groningen een ticket in de felbegeerde play-offs om de voorrondeplek in het Champions League-toernooi. FC Twente pakte door de zeer late gelijkmaker plaats 9 en daardoor de laatste plek om de UEFA Cup-play-offs. Al had het daarvoor wel de hulp van Remco van der Schaaf nodig, die in de voorlaatste minuut Vitesse nog op gelijke hoogte kopte tegen NEC.

In Enschede leek Danny Buijs de gasten na rust op voorsprong te brengen, maar zijn omhaal voor een leeg doel ging via een stuit over. Koen van de Laak was toen reeds uitgevallen met een hoofdwond. Twaalf minuten voor tijd bracht Yuri Cornelisse de noorderlingen alsnog aan de leiding: 0-1. Invaller Mark Jan Fledderus liftte de bal op het hoofd van Buijs die voorbij de tweede paal terugkopte en zag hoe Cornelisse in tweemaal scoorde.

Maar Twente gaf niet op. Net toen iedereen zich leek te verzoenen met een zege voor Groningen, dat zelfs een ideale kans op de 0-2 liet liggen, maakte Guilherme Afonso nog de gelijkmaker. Koud vijf minuten in het veld schoot hij de 1-1 binnen, na een grote blunder van Gibril Sankoh die de bal verspeelde.