dinsdag, 13. juni 2006 - 19:57

Zuid-Korea zeer moeizaam langs tien Togolezen

Ook de vierde Nederlandse bondscoach is goed begonnen aan het WK in Duitsland. Het Zuid-Korea van Dick Advocaat won met 2-1 van Togo. De Koreanen leken lange tijd geen aanspraak te maken op een zege of zelfs maar een punt.

De ommekeer in het duel kwam kort na rust toen Togolees Abalo met zijn tweede gele kaart het veld moest ruimen. De resterende vrije trap werd met een prachtige curve tegen de touwen getrapt door Chun Soo Lee. Tot dat moment was Zuid-Korea nog niet eenmaal in het strafschopgebied van Togo geweest. Na een half uur had Mohamed Kader de Afrikanen op voorsprong gezet. De aanvaller nam de bal prachtig mee met het bovenbeen en schoot vanaf de rand van de zestien diagonaal via de paal raak. Dit, en een aardige vrije trap van Senaya, waren de enige hoogtepunten in een verder dodelijk saaie eerste helft.

Na de gelijkmaker domineerden de Koreanen de wedstrijd, maar had het toch het nodige geluk nodig om op gelijke hoogte te komen. Een inzet van invaller Ahn werd van richting veranderd, waardoor hij onhoudbaar werd voor doelman Agassa. In het laatste deel van de wedstrijd ging Zuid-Korea gedoseerd op zoek naar de bevrijdende 3-1, maar die bleef uit. Ook Togo werd niet meer gevaarlijk.