vrijdag, 14. juli 2006 - 11:53

ZuiderAmstel en Oud Zuid tegen rechttrekken lijn 25

De stadsdelen ZuiderAmstel en Oud Zuid zijn tegen het rechttrekken van tramlijn 25. Dat schrijven de portefeuillehouders verkeer Erik Koldenhof en Paul van Grieken in een brief aan wethouder Tjeerd Herrema van de gemeente Amsterdam.

Vanwege de aanleg van de Noord/Zuidlijn in de Ferdinand Bolstraat is in mei 2003 een omleidingsroute ingesteld voor tramlijn 25. Het GVB krijgt een vergoeding van de gemeente Amsterdam voor het onrendabele deel van de lijn.

In het concept vervoerplan voor 2007 geeft het GVB aan dat, indien de vergoeding wordt ingetrokken, de omleidingsroute komt te vervallen. Lijn 25 zal dan in een rechte lijn rijden van de Rijnstraat naar de Van Woustraat. Voor de stadsdelen ZuiderAmstel en Oud Zuid betekent dit een verminderde ontsluiting per openbaar vervoer. De rechtstreekse verbinding van de Churchilllaan, Scheldestraat en Ferdinand Bolstraat naar het centraal station komt hierdoor te vervallen. Ook gaan in het voorstel de tramlijnen 4 en 25 voor een groot deel dezelfde route rijden.

Erik Koldenhof en Paul van Grieken dringen er bij wethouder Herrema op aan alles in het werk te stellen om, gedurende de werkzaamheden van de Noord/Zuidlijn, in de Ferdinand Bolstraat de huidige lijnvoering van lijn 25 in stand te houden.
Provincie:
Tag(s):