donderdag, 15. juni 2006 - 16:56

Zuinige auto's worden goedkoper

Amsterdam

Vanaf 1 juli 2006 wordt het kopen van een zuinige auto interessant ten op zichte van de aanschaf van een minder zuinig model. Auto-mobilisten van een dieselauto zonder roetfilter krijgen vanaf 1 juli te maken met een stimulerings-regeling voor retrofit roetfilters.

Zuinige auto's (label A of B) die op benzine of diesel rijden, krijgen een korting op de BPM van 500 tot 1000 euro. Hybride auto's worden zelfs tot 6000 euro goedkoper. Onzuinige auto's (labels D, E, F en G) moeten rekenen op een BPM die duurder wordt, reken op maximaal 540 euro bovenop de BMP die nu wordt gerekend. Voor auto's die zijn ingedeeld in klasse C heeft het nieuwe stelsel geen gevolgen.

Wanneer u een nieuwe auto gaat kopen
Als u van plan bent een auto te kopen, vraag dan aan uw dealer of uw auto pas ná 1 juli geregistreerd kan worden (kentekentoekenning). Voor kopers van onzuinige geldt uiteraard het tegenovergestelde: wanneer u deze vóór 1 juli laat registreren, betaalt u geen extra belasting, daarna wel.

Als u al een dieselauto heeft
U krijgt subsidie als u op uw bestaande dieselauto een goedgekeurde retrofit roetfilters laat aanbrengen. De subsidie is tijdelijk verhoogd van 400 naar 500 euro. Het subsidiebedrag zal weer naar 400 euro verlaagd worden als roetfilters goedkoper worden.
Categorie:
Tag(s):