woensdag, 15. maart 2006 - 11:41

Zwaar gewond na carjacking

Den Haag

Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een diefstal auto op dinsdag 14 maart om 15:45 uur op de Weteringkade. Een proefrit met de auto eindigde op de Lauwersstraat hoek Spaarnedwarsstraat. Daar werd de 25-jarige eigenaar met een smoesje uit zijn auto gelokt waarna een van de mannen hard gas gaf.

Een 25-jarige inwoner uit Maassluis bood zijn auto, een grijze AUDI S3 voorzien van het kenteken 93 – PB – FB via internet te koop aan. Op zijn advertentie reageerden twee personen die met de man in Den Haag afspraken. Nadat men de eigenaar van de auto uit zijn auto gelokt hadden probeerde de twee mannen met de auto te ontkomen.

De eigenaar trachtte de diefstal te beletten en trachtte via het rechterportier die hij nog beet had de auto tot stoppen te brengen. De verdachten gaven echter vol gas en de man kwam in aanraking met een geparkeerde personenauto en raakte onder zijn eigen voertuig bekneld.

Via de Spaarnedwarsstraat en de Weteringkade rijden de verdachten door terwijl het slachtoffer nog onder de auto bekneld zit. Op de Weteringkade blijft het slachtoffer zwaar gewond op het wegdek achter terwijl het voertuig in onbekende richting doorrijdt. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):