woensdag, 17. mei 2006 - 9:52

Zwanen gebeten door hond

Papendrecht

De politie is op zoek naar getuigen van een bijtincident op maandagavond 15 mei omstreeks 18.30 uur op de singel gelegen achter de Jozef Israelstraat, Jacob Marisstraat en de Hendrik Breitnerstraat in Papendrecht. Een pitbullachtige hond zou twee zwanen hebben aangevallen. Dit werd gezien door omstanders.

Het baasje van de hond zou het water in zijn gesprongen om zijn hond weg te halen. Hierna is de man met de hond vertrokken in de auto. De politie ging er op af maar de hond en diens baasje waren al weg. De zwanen raakten gewond. Een zwaan had een grote wond op de buik die gehecht moet worden. Hierbij is een buikspier doorgebeten. De andere zwaan heeft een gescheurde vleugel. De kuikens die bij de zwanen waren, raakten niet gewond. De dierenambulance heeft zich over de zwanen en de kuikens ontfermt. De gewonde zwanen zullen aan hun verwondingen worden geholpen.

De politie is op zoek naar de betreffende hond en zijn baasje. De man wordt verzocht zich te melden bij de politie in Papendrecht. Ook getuigen en/of anderen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):