maandag, 6. maart 2006 - 20:55

Zwangere vrouw bij straatroof mishandeld

Doorwerth

De recherche van Renkum/Wageningen is op zoek naar getuigen van een mislukte straatroof in Doorwerth, waarbij een 22-jarige zwangere vrouw uit die plaats behoorlijk werd mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer wist uiteindelijk te vluchten zonder dat er iets buit kon worden gemaakt. Wel moest ze zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. Volgens de vrouw ging het om drie jongens met een Zuid-europees of Noordafrikaans uiterlijk.

Het vrouw werd afgelopen donderdagavond 2 maart omstreeks acht uur ter hoogte van de Dillenburgflat, vlakbij de Van der Molenallee, aangesproken door drie onbekende jongens die de portemonnee van het slachtoffer opeisten. Daarbij zou ook gedreigd zijn met geweld. Toen de vrouw aangaf niets van waarde bij zich te hebben zou ze door het drietal zijn geschopt en geslagen. Als gevolg daarvan liep de vrouw enkele verwondingen op. Bovendien was ze enkele maanden zwanger.

Uiteindelijk zag de Doorwerthse kans om te vluchten. Het slachtoffer heeft zich later onder behandeling van een arts moeten stellen. Het is nog niet duidelijk of het ongeboren kind nadelige gevolgen van de mishandeling heeft ondervonden.

Het slachtoffer heeft zich maandag bij de politie gemeld voor het doen van aangifte. Naar aanleiding daarvan besloot de recherche tot het instellen van een buurtonderzoek, waarbij aan buurtbewoners enkele vragen zullen worden voorgelegd. Zo wil de politie onder meer weten wie er iets van het voorval heeft gezien en wie de vrouw kort voor of kort na het voorval over straat heeft zien lopen.

Signalementen:
Volgens het slachtoffer zou het gaan om drie mannelijke daders met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk. Twee van hen waren ongeveer zeventien jaar, één was ongeveer negentien jaar. De oudste was vermoedelijk gekleed in een lichtkleurige trui en had een capuchon op. Van de twee jongsten is bekend dat de één een lichtblauwe jas droeg en een petje; de ander zou een donkere jas met een bontkraag hebben gedragen.

Volgens het slachtoffer zijn er kort voor en tijdens het voorval verschillende auto’s voorbij gereden. Ook liep er, volgens het slachtoffer, kort voor het voorval een oudere man met een klein wit hondje. Bezoekers van een nabij gelegen restaurant en eventueel bewoners van de tegenovergelegen flat aan de Mozartstraat moeten het een en ander gezien of gehoord kunnen hebben.

De politie vraagt getuigen of anderen, die informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de daders te reageren via 0900-8844. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):