vrijdag, 11. augustus 2006 - 11:19

Zwembad de Eenhoorn langer dicht

Oostburg

De deuren van het zwembad van sportcomplex de Eenhoorn in Oostburg gaan maandag 14 augustus, na de zomersluiting, nog niet open. Dinsdagmiddag 8 augustus zijn zeven plafondplaten naar beneden gevallen. De oorzaak blijkt corrosie in de ophangverbindingen tussen dak en plafond.

Uit veiligheidsoverwegingen worden de andere plafondplaten en het gehele ophangsysteem verwijderd. Het zwembad gaat naar verwachting zaterdag 19 augustus weer open.

Tijdens het demonteren van het plafond worden tevens de ophangingen van het luchtkanaal en de lichtarmaturen gecontroleerd. Indien ook deze ophangingen zijn aangetast door corrosie, worden ze vervangen door nieuwe. Het zwembad wordt tijdens de werkzaamheden afgedekt met folie om vervuiling van het zwemwater te voorkomen. Het zwembad gaat naar verwachting zaterdag 19 augustus weer open zonder plafond. Het plafond heeft louter een akoestische en esthetische functie.

Eerder onderzoek naar de staat van de ophangingen van het plafond in 2002 wees uit dat het ophangsysteem niet was aangetast door corrosie.

De gemeente (eigenaar van het gebouw) doet momenteel, in overleg met beheerder F. Lievens, onderzoek naar nieuwe ophangsystemen die niet gevoelig zijn voor corrosie.

De bij het zwembad bekende gebruikers, waaronder leszwemmers, verenigingen, scholen en trouwe vrijzwemmers, worden telefonisch geïnformeerd over de extra week dat het zwembad is gesloten. Ook worden berichten geplaatst op de deur van sportcomplex de Eenhoorn en de websites van de Eenhoorn en de gemeente Sluis.
Provincie:
Tag(s):