dinsdag, 11. juli 2006 - 6:53

Zwembad krijgt defibrillator van burgemeester

Norg

Vanmiddag, dinsdag 11 juli om 16.00 uur reikt burgemeester J.H. van der Laan een Automatische Externe Defibrillator (AED) uit aan het Bestuur van zwembad Molenduinbad in Norg. Bij de laatste bijeenkomst van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) hebben alle burgemeesters een AED gekregen om het vervolgens aan een maatschappelijke organisatie of instelling te schenken.

Gekozen is om de Defibrillator aan het Molenduinbad te schenken. Tegenwoordig komt er steeds meer aandacht voor een AED omdat het de kans op overlijden bij een hartaanval aanzienlijk kleiner maakt. Inmiddels hangen er in, onder andere het Cultureel centrum De Brinkhof te Norg, het sportcentrum De Hullen en in het gemeentehuis te Roden, al defibrillatoren. De bedoeling is dat er in de toekomst op meerdere plaatsen in de gemeente een AED komt te hangen.

Met de komst van een Automatische Externe Defibrillator is het voor omstanders mogelijk snel en adequaat te reageren. Een AED is een medisch instrument dat bij een circulatiestilstand een schok kan toedienen aan het slachtoffer. Nog voordat de ambulance ter plaatse is kan men al beginnen met defibrilleren. Snelle reanimatie (beademen en hartmassage) en het gebruik van een AED vergroot het overlevingspercentage.
Provincie:
Tag(s):