maandag, 19. juni 2006 - 18:19

Zwitsers schakelen Togo uit

Zijn de winstpremies voor de spelers van Togo eindelijk geregeld, wordt er maar niet gewonnen op het WK. Eerst was Zuid-Korea (2-1) te sterk voor de equipe van bondscoach Otto Pfister, nu bleek Zwitserland net even een maatje te groot. In Dortmund waren de Zwitsers met 2-0 te sterk.

Het eerste WK is daarmee aanstaande vrijdag voor Togo ten einde. Aan de mentaliteit van de spelers van Togo lag het zeker niet. Als leeuwen werd er gevochten voor elke bal, maar voorin stond niemand die de bal binnen werkte.

Spits Emmanuel Adebayor sleurde het hele veld af, maar miste daardoor de scherpte voor het doel. Dat hij kon voetballen, dat was de clubleiding van Arsenal al bekend. Nu liet hij ook aan de rest van de wereld zien een speler met veel potentie te zijn. Kenmerkend was zijn voorzet vanaf de rand van het zestienmetergebied waarbij hij de bal achter zijn standbeen schoot.

De boomlange spits had ook een penalty kunnen krijgen, toen hij binnen de zestien door de Zwitserse defensie hardhandig naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Amarillo Carlos ontging de overtreding en liet doorspelen, tot grote woede van Pfister, die witheet werd van woede.

Zwitserland was zeker niet de betere ploeg, maar wist wel om te gaan met de kansen. Spits Alexander Frei tikte een voorzet, na een mooi opgezette aanval, beheerst achter doelman Kossi Agassa.

Togo ging op zoek naar op de gelijkmaker, maar de ervaren Zwitserse doelman Pascal Zuberbühler kwam niet in de problemen.

In de slotfase maakte Tranquillo Barnetta er ook nog 2-0 van, door snoeihard de bal binnenkant paal binnen te schieten. Het stadion, gevuld met tienduizenden rood geklede Zwitserse supporters, trilde op haar grondvesten.

Door de nederlaag speelt Togo volgende week haar laatste wedstrijd op dit WK. Frankrijk is dan de tegenstander. Voor de Fransen een zeer belangrijke wedstrijd, want er moet gewonnen worden om nog kans te maken op plaatsing voor de achtste finales. Daarvan zijn de Zwitsers bijna zeker, al moet er dan wel volgende week minstens een punt worden gehaald tegen Zuid-Korea.
Categorie:
Tag(s):