donderdag, 23. maart 2006 - 22:46

Zwollenaar krijgt speld voor schoonhouden stad

Zwolle

Tijdens de feestelijke happening die Nederland Schoon donderdag 23 maart 2006 organiseerde in Zwolle, heeft wethouder Gerard van Dooremolen een Zwollenaar gehuldigd. Het gaat om de heer F. van Bakergem, die op eigen initiatief enkele straten van Zwolle schoonmaakt. Van Dooremolen reikte hem, mede namens Nederland Schoon, een speldje uit.

Nederland Schoon is een landelijke stichting die aandacht vraagt voor de strijd tegen zwerfvuil. Hiervoor organiseert zij diverse, soms ludieke, acties. Een van deze acties is de jaarlijkse week van Nederland Schoon waarin diverse plaatsen in ons land worden bezocht. Donderdag 23 maart 2006 deed deze tournee Zwolle aan.

Nederland Schoon heeft voor particulieren, die zich sterk maken tegen zwerfvuil, het ZAP-speldje ontwikkeld. ZAP staat voor ZwerfAfvalPakker. Zwollenaar Van Bakergem is nu trotse dragers van dit speldje.

Zwolle hecht veel belang aan een schone, veilige en leefbare stad. Een van de activiteiten hierbij is de aanpak van zwerfvuil door werkvoorziening Pauropus. Maar ook Zwollenaren die zelf bezem en prikker ter hand nemen, ziet de gemeente graag.
Provincie:
Tag(s):