vrijdag, 21. april 2006 - 12:27

Zwolse binnenstad gaat blinken: Zwolle graffitivrij

Zwolle

De Zwolse binnenstad gaat weer blinken! Ruim honderd pandeigenaren, bewoners en ondernemers in de Zwolse binnenstad hebben zich aangemeld voor de schoonmaakregeling ‘Een streep door graffiti’. Dit betekent dat hun pand de komende drie jaar graffitivrij gemaakt en gehouden wordt door Graffiti Clean. Deze actie is een initiatief van de Zwolse winkeliersvereniging City Centrum en de gemeente Zwolle. Vrijdagmiddag 28 april 2006 wordt de start van de schoonmaakregeling feestelijk gevierd.

Om 15.00 uur zetten S. Torpstra, vicevoorzitter City Centrum en wethouder J. Cnossen bij Café Het Wijnhuis (Grote Kerkplein 7) letterlijk een streep door graffiti. Daarnaast tekenen City Centrum en Graffiti Clean het contract voor de schoonmaakregeling.

Grondige schoonmaak
De daadwerkelijk schoonmaak start op maandag 1 mei 2006. In deze week worden alle aangemelde panden door Graffiti Clean aan een eerste, grondige schoonmaakbeurt onderworpen. Als het pand schoon is, wordt een speciale coating aangebracht, die voorkomt dat nieuwe graffiti zich hecht aan de ondergrond. Hierna wordt gedurende drie jaar om de veertien dagen eventuele graffiti van het pand verwijderd.

Ook meedoen? Meldt u snel aan!
Eigenaren of huurders van een pand die zich de komende drie jaar ook geen zorgen willen maken over graffiti kunnen zich nog opgeven om het pand vrij te maken én te houden van allerlei ongewenste verf op de muur. Deelnemen kost per jaar € 39,68. Voor drie jaar is dat slechts € 119,00. Panden kunnen nog tot 1 mei worden aangemeld.
De folder met deelnameformulier is op te halen bij:
• Winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle, Betlehemskerkplein 38, 8011 PH Zwolle.
• Gemeente Zwolle, Informatiecentrum, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle.

De brochure met deelnameformulier is ook te downloaden van de website
Provincie:
Tag(s):