dinsdag, 11. december 2007 - 20:49

1-1-2 misbruikers thuis opgepakt

Almere

In de nacht van zondag 9 op maandag 10 december werden twee mannen in een woning in Almere gearresteerd op verdenking van misbruik van het 1-1-2 alarmnummer. Het duo bleek meerdere malen het alarmnummer 1-1-2 te hebben gebeld terwijl er niets aan de hand was. Wel deelden ze hun seksuele fantasieën met de 1-1-2 centralist die de woning en de herkomst van het gesprek traceerde en agenten hun kant opstuurden. Tegen de 1-1-2 misbruikers wordt proces-verbaal opgemaakt en ze zitten nog vast.
De recherche Almere Oost heeft de zaak in onderzoek.

Tussen 02.30 uur en 03.00 uur kreeg de 1-1-2 alarmcentrale Flevoland meerdere telefoontjes vanuit een Almeerse woning. Er bleek telkens niets aan de hand maar de bellers maakten telkens weer seksueel getinte opmerkingen. Via een speciaal computersysteem werd de beller opgespoord en namen agenten poolshoogte bij de bewuste woning aan de Kapitein de Langestraat .
Daar werden twee mannen, een 32-jarige Rotterdammer en een 58-jarige Almeerder aangetroffen. Ze verklaarden voor de gein te hebben gebeld en zagen er niets kwaads in. De regionale meldkamer Flevoland heeft de gesprekken, die standaard worden opgenomen, op een dvd gezet en als bewijsstuk bij het proces-verbaal gevoegd.
Provincie:
Tag(s):