vrijdag, 30. maart 2007 - 15:16

100 Kastanjebomen op sterven na diefstal takken

Breukelen

Honderd Kastanjebomen zijn door diefstal van de takken daarvan vermoedelijk ten dode opgeschreven. Op donderdag 29 maart deed een medewerker van Rijkswaterstaat aangifte van de diefstal van takken van een honderdtal Kastanjebomen. De diefstal heeft plaatsgevonden bij verzorgingsplaats Haarrijn aan de Rijksweg A2.

De diefstallen werden gepleegd tussen 9 en 12 maart en op 27 maart. Op 27 maart zag een Inspecteur van Rijkswaterstaat een man met een bestelbus en een aanhangwagen die kennelijk van plan was een hoeveelheid vermoedelijk door hem gezaagde takken mee te nemen. De verdachte had toen een smoes en is vervolgens zonder zijn buit weggereden.

Van de ongeveer 7 jaar oude Kastanjebomen waren grote takken gezaagd en meegenomen. Vervolgens worden van de grote takken de kleine zijtakjes afgezaagd. Die zijn zeer gewild omdat die takken mooi bloeien. De Kastanjebomen waren van zoveel takken ontdaan, dat de vrees is dat zij ten dode zijn opgeschreven.

De Rijkswaterstaat schat de schade op vele tienduizenden euro’s. De politie stelt onder andere aan de hand van de getuigenverklaring van de Inspecteur van Rijkswaterstaat een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):