maandag, 4. juni 2007 - 15:33

1.000 Kuub zand gekieperd op Zaailand

Leeuwarden

Van23 tot en met 27 juni wordt het `Zaailand´ voor het zevende opeenvolgende jaar omgetoverd tot het zomerse zandsportspektakel City Beach! Tour Leeuwarden. Het Wilhelminaplein wordt vol gekieperd met 1.000 kuub zand en biedt een week lang ruimte aan beach sport en entertainment.

De top 8 van het Nederlandse beach footvolley en spelers uit de eredivisie beach volleyball strijden op zaterdag 23 en zondag 24 juni om de titel `King of the Beach´. De spelers spelen in iedere wedstrijdronde met een andere partner, waardoor bepaald kan worden wie uiteindelijk de beste individuele speler uit het competitieveld is.

De doordeweekse dagen is het evenemententerrein voorbehouden aan in totaal 3.000 schoolkinderen. Zij krijgen clinics beach volleyball aangeboden door echte professionals, veelal eredivisie spelers. In het kader van jeugdsportstimulatie gaan de kinderen actief bewegen op het zand.

Naast de vele sportingrediënten van City Beach! Tour Leeuwarden kan het publiek ook kijken naar het Beach Dance Team of de dansdemonstraties tijdens de City Beach! Tour Dance.

Het publiek kan ook gewoon deelnemen aan één van de vele side-events of gezellig een drankje drinken op het terras. De zomerse uitstraling van het evenement zorgen ervoor dat Leeuwarden zich gedurende deze 5 dagen in tropische sferen waant. Het publiek gaat dan ook zeker met een zomers vakantiegevoel op huis aan!

Voor de allerkleinsten wordt er een combinatie van vermaak gerealiseerd in de vorm van Actie4Kids @ the Beach. Door de verschillende vormen van kinderentertainment kunnen de ouders ongestoord genieten van de activiteiten tijdens City Beach! Tour Leeuwarden. De kinderen kunnen actief aan de slag door te knippen, plakken, knutselen, tekenen of geschminkt te worden. Natuurlijk kunnen zij ook spelletjes spelen in het zand.

Meer informatie over het evenement en de inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op www.citybeachtour.nl.
Provincie:
Tag(s):