dinsdag, 25. september 2007 - 20:15

11 kilometer file na botsing vrachtwagens

Asten

Dinsdagmorgen om 9.30 uur is een 34-jarige vrachtautochauffeur uit Breda gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A67 onder Asten, rijrichting van Venlo naar Eindhoven. Bij het ongeval waren drie vrachtauto’s betrokken.

Het ongeval gebeurde aan de staart van een file waar een vrachtauto, met achter het stuur een 41-jarige man uit de Oekraïne, moest remmen. Hij kon op tijd tot stilstand komen. Ook de tweede vrachtauto met een 33-jarige Tsjech als bestuurder kon nog op tijd stoppen. De derde vrachtauto met de Bredase chauffeur reed vol in op de tweede vrachtauto.

De chauffeur van de derde vrachtauto raakte bekneld. De brandweer heeft hem bevrijd en hij is met enkele breuken aan beide benen en een klaplong naar het ziekenhuis gebracht. Er was een traumahelikopter ter plaatse. De A67 werd tussen de afrit Liessel en Asten afgesloten. Hierdoor ontstond een file van zo’n 11 kilometer.

Op het verkeersplein Zaarderheike bij Venlo werd een omleiding ingesteld via de A73 richting Nijmegen, Utrecht en Rotterdam. In Duitsland, met name bij Keulen, werd verkeer richting Eindhoven geadviseerd via Heerlen en de A2 te rijden. Om 11.40 uur was één rijstrook vrij zodat het verkeer mondjesmaat en met lage snelheid door kon rijden. De vrachtauto’s waren niet geladen met gevaarlijke stoffen. Rond 13.30 uur was de weg vrij.
Provincie:
Tag(s):