zaterdag, 27. oktober 2007 - 18:22

110 arrestaties bij demonstratie NVU

Arnhem

Bij de demonstratie van de Nederlandse Volks Unie (NVU) in Arnhem, zijn vandaag 110 aanhoudingen verricht. Onder de arrestanten waren zowel voor- als tegenstanders van de NVU. Door de inzet van zo’n 300 agenten is de situatie verder onder controle gebleven, zo laat de politie vanmiddag weten.

De Nederlandse Volks-Unie hield van 14.00 tot 15.45 uur een demonstratie in het Burgemeesterskwartier. 64 mensen zijn eerder op de middag aangehouden bij Musis Sacrum, omdat zij samenschoolden voor een niet-toegestane tegenbetoging waartoe de Antifascistische Aktie (AFA) had opgeroepen. Een tiental mensen heeft vergeefs geprobeerd de NVU-demonstratie te verhinderen. De overige aanhoudingen zijn verricht o.a. wegens verboden wapenbezit waaronder vechthandschoenen, het bezit van rookbommen, het niet kunnen tonen van het identiteitsbewijs, het aanplakken van affiches en het voeren van verboden symbolen.

Om onregelmatigheden tijdens de demonstratie te voorkomen, had burgemeester Krikke een noodverordening uitgevaardigd en een veiligheidsrisicogebied aangewezen. De politie was bevoegd om preventief te fouilleren.
Provincie:
Tag(s):