maandag, 2. april 2007 - 16:12

12 jongeren betrokken bij 25 schoolinbraken

Harderwijk

De politie in Harderwijk heeft in de afgelopen weken een twaalftal jongens uit Harderwijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij in totaal 25 inbraken in Harderwijkse scholen en twee inbraken in kantoorpanden in Ermelo en Harderwijk.In alle gevallen werden er computerkasten en/of beeldschermen weggenomen.

De jongens, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar, gingen in de avond - en nachtelijke uren in wisselende samenstelling op pad. In sommige gevallen hoefde men slechts een ruit in de slaan en kon de achter het glas staande computer worden weggenomen. In andere gevallen ging men het pand binnen en werden de goederen weggenomen.

Sommige scholen werden meer dan één keer bezocht en goederen weggenomen.

De feiten vonden plaats in de periode tussen april 2006 en januari 2007.
Eén van de groep, een 17 jarige jongen, zit nog in voorarrest. De anderen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De minderjarigen zijn aangemeld bij het jeugdpreventieproject, waarna een passende maatregel zal worden opgelegd.

De politie kwam de groep op het spoor nadat een aangetroffen DNA-spoor overeenkwam met een DNA-profiel van een verdachte uit de landelijke data-bank.
Provincie:
Tag(s):