zaterdag, 27. oktober 2007 - 8:07

13-jarig meisje bedreigt plaatsgenote met mes

Zaandam

Een 13-jarig meisje uit Zaandam is donderdag 25 oktober aangehouden op verdenking van bedreiging van een plaatsgenote met een mes. Surveillerende agenten kregen van de meldkamer het verzoek naar het Spiekeroog in Zaandam te gaan. Daar zou een bedreiging hebben plaatsgevonden.

Ter plekke troffen de agenten het slachtoffer aan. Met het signalement op zak zochten ze de omgeving af. Bij de fietsbrug werd het meisje in gezelschap van een jongen gesignaleerd. Ze fietsten hard weg. Op de Hogendijk probeerde ze langs de opgestelde agenten te fietsen, maar werd aangehouden. Ze verklaarde tegenover de politie dat onder de brug op de steiger aan het Spiekeroog een woordenwisseling was ontstaan tussen haar vriendengroepje en twee verderop zittende meisjes.

Het 13-jarige meisje had vervolgens met een geleend mes een meisje geduwd en bedreigd. Ze had er spijt van. De politie heeft het meisje opgenomen in het zogenaamde Cliënt Volgsysteem Criminaliteit. Dat systeem wordt gebruikt door de politie, de Kinderbescherming en justitie.

In overleg met justitie is bepaald dat het meisje op een speciale jongerenzitting moet verschijnen. De ouders zijn in kennis gesteld over de afdoening. Donderdagavond kwam een van de vrienden van het aangehouden meisje uit zichzelf het mes afgeven op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):