donderdag, 1. maart 2007 - 15:08

14-Jarige jongen terroriseert Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

De politie heeft maandag 26 februari een 14 jarige jongen in zijn ouderlijke woning in Alphen aan den Rijn aangehouden. De jongen wordt er van verdacht dat hij meerdere mensen in Alphen aan den Rijn lastig viel, bedreigde en beledigde.

Volgens de verdachte deed hij dit uit verveling. De politie kreeg in februari elf meldingen en zes aangiften binnen van geschokte of verontruste inwoners. De verdachte is woensdag 28 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Na de eerste meldingen en aangiften startte de politie een uitgebreid onderzoek. Met drie man werd vijf dagen aan dit onderzoek gewerkt. Uit de verklaringen van de slachtoffers die allemaal uit Alphen aan den Rijn komen, van getuigen en ook uit buurtonderzoek werd een signalement bekend dat paste op de verdachte. Er vond overleg met de officier van justitie plaats die toestemming gaf tot aanhouding van de verdachte. Maandag werd hij in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij bekende en gaf daarbij aan dat hij handelde uit verveling.

De zaken
De eerste aangifte werd gedaan door twee 17 jarige meisjes. Zij zaten op vrijdag 2 februari rond 20.00 uur in het Rijnstroompark toen de verdachte daar verscheen. Hij gooide de fietsen van de meisjes op de grond en reed daar met zijn fiets over heen. De fietsen liepen daardoor schade op. Daarna bleef hij om de meisjes heen fietsen en bedreigde hen woordelijk. Een door hem gegooid flesje miste de meisjes maar net.

Een 74 jarige man werd woensdag 7 februari rond 11.45 uur door de verdachte bedreigd. De verdachte dreigde hem in elkaar te slaan en toonde daarbij een op een boksbeugel lijkend voorwerp. De man liet zich niet uit het veld slaan en wist geschrokken toch zijn huis te bereiken.

Nog diezelfde dag rond 12.45 uur werd een 24 jarige vrouw het slachtoffer van de verdachte. De vrouw liep op de Tolstraat met een buggy waarin haar kind lag. De verdachte lokte een woordenwisseling uit en woordelijk dreigde hij een steen in de buggy te gooien. Vervolgens bleef hij geruime tijd op zijn fiets hinderlijk en dreigend rond de wandelende vrouw fietsen.

Op zondag 11 februari rond 16.00 uur kreeg een 53 jarige vrouw met de verdachte te maken. De vrouw die in een scootermobiel op de Javastraat reed, werd door hem belaagd en kreeg dreigende taal te horen. Daarbij deed hij of hij onder zijn jas een vuurwapen had.

Een dag later op 12 februari zocht hij rond 14.45 uur in het Bospark ruzie met een 67 jarige vrouw die daar haar hond uitliet. De vrouw werd uitgescholden en met een mes bedreigd.

Op donderdag 15 februari belaagde hij rond 14.30 uur op de Prins Hendrikstraat een 55 jarige vrouw. Hij fietste meerdere keren dreigend op de vrouw af en bleef haar enige tijd achtervolgen. De vrouw kreeg de indruk dat hij haar wilde beroven en was daardoor behoorlijk geschrokken.
Provincie:
Tag(s):