woensdag, 11. april 2007 - 13:13

14-jarige probeert agente te wurgen

Amsterdam

Een 14-jarige verdachte is aangehouden nadat hij met een vriend op een vermoedelijk gestolen bromfiets reed. Agenten in Diemen zagen dinsdagochtend 10 april het tweetal rijden zonder helm op een bromfiets zonder kenteken. Na een korte achtervolging waarbij de 14-jarige jongen zich tijdens de aanhouding hevig verzette en een agente met de vuist in het gezicht sloeg en probeerde te wurgen, kon de jongen worden aangehouden.

Dinsdagochtend zagen twee surveillerende agenten de jongens rijden op een bromfiets in Diemen. Omdat de twee zonder helm reden én de bromfiets geen kenteken voerde, wilden de agenten hen staandehouden. De jongens gingen er vandoor en reden op gevaarlijke wijze weg bij de agenten.

Tijdens hun vlucht kwam het tweetal ten val, waarop de agenten hen staande konden houden. Hierbij verzetten de jongens zich hevig en de bestuurder van de bromfiets gaf een agente een vuistslag in haar gezicht en probeerde haar te verwurgen. Om zijn collega te hulp te schieten, was de agent genoodzaakt de bijrijder te laten gaan, deze is nog voortvluchtig.

Rechercheurs van het Roofteam behandelen deze zaak omdat de verdachte meerdere malen met politie en justitie in aanraking is gekomen voor vermogensdelicten. Tegen hem wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor de mishandeling van de agente. Of de bromfiets inderdaad gestolen is wordt nog onderzocht.
Provincie:
Tag(s):