dinsdag, 22. mei 2007 - 7:45

1.5 miljoen euro subsidie voor West Friesland

Hoorn

De negen West-Friese gemeenten krijgen van de provincie samen bijna 1,5 miljoen euro subsidie voor het terugdringen van CO2-uitstoot.

De subsidie komt uit de regeling “Subsidies duurzame energiepakket Noord-Holland 2001-2008� en maakt het mogelijk met succes de totale CO2-uitstoot en de energierekening van de betreffende gebouwen te verlagen.

De gemeente Hoorn heeft voor de volgende projecten subsidie aangevraagd en gekregen:

Toepassing van een lagere temperatuur-verwarmingssysteem in 40 woningen in de wijk Bangert en Oosterpolder. Dit systeem zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om de huizen te verwarmen, wat ook gunstig uitpakt voor de woonlasten van de bewoners.

In het Gebouw voor Werk en Inkomen zorgen warmtepompen voor opslag van warmte en kou in de bodem. Zo kan er in de zomer worden gekoeld en in de winter worden verwarmd met een lagere energierekening dan via reguliere verwarmings- en airco- systemen.

Op de locatie van de oude schouwburg komen 30 appartementen en 8 stadswoningen waarbij warmte en kou in de bodem worden opgeslagen via asfaltcollectoren, dit in combinatie met een lager temperatuursysteem.
Provincie:
Tag(s):