maandag, 1. januari 2007 - 12:13

15 vermisten terecht dankzij SMS-Alert

Regio

Het afgelopen jaar is de SMS-Alert dienst van de politie Midden- en Westbrabant flink uitgebreid. Met ruim 57.000 deelnemers is het bereik ook verveelvoudigd. In 2006 zette de politie 121 keer SMS-Alert in voor onder ander vermiste personen, vermiste kinderen, opsporingsberichten na overvallen/inbraken etc., verzoeken om tips en voor preventiedoeleinden.

Door oplettende burgers die aan het project deelnemen, zijn in totaal 9 vermiste kinderen en 6 vermiste personen teruggevonden. Verder arresteerde de politie een inbreker naar aanleiding van binnengekomen tips.

Naast deze gemakkelijk te herleiden (harde) successen, mag ook gesproken worden van successen in de vorm van alle tips die binnenkwamen na de verzending van elk SMS-bericht. Hieruit blijkt dat de mensen alerter zijn na het ontvangen van een bericht.

Veel tips kwamen binnen naar aanleiding van een SMS-Alert bericht in Prinsenbeek en omgeving. Dit gebeurde na een poging tot ontvoering van twee kinderen. Helaas heeft dit (nog) niet geleid tot de aanhouding van de dader(s).
Bij een grootscheepse zoekactie naar een vermist 2-jarig kind werd het middel ingezet. Meteen na ontvangst van dit SMS-bericht zijn verschillende mensen in groepen gaan zoeken naar het kind. Na korte tijd werd de peuter gevonden.

In 2006 verstuurde de politie 21 preventieberichten, waarin onder andere werd gewaarschuwd voor de verkoop van beveiligingsinstallaties aan de deur, een man die kinderen lastig viel en voor een actieve schennispleger. Daar waar sprake was van een toename van het aantal inbraken kregen deelnemers het advies om deuren en schuurtjes goed af te sluiten. Ook werd het signalement verspreid van een dader van een poging tot verkrachting.

Aanmelden kan nog steeds door met uw mobiele telefoon een SMS-bericht met de tekst PMWB gevolgd door de postcode en huisnummer naar nummer 8844 te sturen (bijvoorbeeld: PMWB4904SX30). De abonnementsdienst is gratis, alleen voor het eerste aanmeldbericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden.
Provincie:
Tag(s):