donderdag, 13. december 2007 - 13:09

157.000 drugspillen in aggregaat verstopt

Monster

In een loods in het Zuid-Hollandse Monster heeft de Nationale Recherche een geprepareerd aggregaat aangetroffen met daarin verborgen ongeveer 157.000 drugstabletten. De vondst werd al op 19 november gedaan op aanwijzing van de Belgische autoriteiten maar is vandaag door het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. .

Het aggregaat met de drugs zou moeten worden vervoerd naar Thailand. In het aggregaat zaten kleine, gebroken wit gekleurde tabletten. Ze bleken na onderzoek het synthetische tripmiddel 2C-B te bevatten. Dit middel valt onder de Opiumwet, omdat het een harddrug is met onaanvaardbaar risico voor de gezondheid. Het veroorzaakt onder andere zeer sterke hallucinaties. Bezit, productie en handel zijn strafbaar.

De Belgische autoriteiten kwamen het 'drugsaggregaat' op het spoor in een onderzoek naar internationale handel in verdovende middelen. In België zijn vorige maand drie Nederlanders aangehouden vanwege de smokkel van amfetamine en deelname aan een criminele organisatie. Vanwege het belang van het onderzoek kon het OM de vondst van de drugstabletten niet eerder bekend maken.
Provincie:
Tag(s):