donderdag, 25. januari 2007 - 14:24

16,8% Minder auto's van en naar school

Katholieke basisschool De Wegwijzer in Vlinderveen heeft het streefdoel ruim gehaald. In een week tijd 16,8 % minder auto’s van en naar school. Het doel was gesteld op 10 %. Dit maakt de gemeente bekend.

De Wegwijzer heeft meegedaan aan de gedragscampagne verkeer met het project De Verkeersslang. Met de verkeersslang kunnen kinderen punten verzamelen als ze te voet of met de fiets naar school komen. De punten zijn gegeven in de vorm van stickers. Deze stickers konden de kinderen plakken op een reuzengrote slang, die in de hal van de school hing. Zo probeert de Wegwijzer de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren.

Ouders en kinderen, die de auto verder van school parkeerden en dan te voet kwamen, werden ook beloond. Een kinderjury beloonde kinderen voor het niet fietsen op de speelplaats, de fiets op de juiste plek neerzetten, kortom: goed verkeersgedrag. Ouders zijn gevraagd om het goede voorbeeld te geven. Zeker bij het parkeergedrag rondom de school. Veilig Verkeer Nederland pleit al langer voor minder auto's bij scholen.
Provincie:
Tag(s):